Границата между Украйна и Европейския съюз в Карпатите минава по река Тиса.

...
Границата между Украйна и Европейския съюз в Карпатите минава по река Тиса.
Коментари Харесай

Дезертьори от ВСУ щурмуват границата с ЕС

Границата между Украйна и Европейския съюз в Карпатите минава по река Тиса. От началото на съветското нахлуване в Украйна е в действие военното право, съгласно което мъжете на възраст сред 18 и 60 години не могат да напущат страната. Но от ден на ден украинци преминават реката, с цел да се спасят от повиквателни. Това описват локалните поданици и румънските граничари.

Украинската гранична полиция постоянно оповестява на уеб страницата си за арести на дезертьори по продължение на " зелената " граница с Румъния, само че също по този начин за иззети цигари, опиати и оръжие по време на инспекциите.

Пътищата през Карпатите са желани от тези, които искат да изоставен Украйна, тъй като местността край границата е гъсто залесена и надлежно сложна за надзор. Но би трябвало да се премине река Тиса - някои се давят, други съумяват да преминат от румънска страна, само че със съществени пострадвания, описват локалните и граничарите. 

30-годишният Игор е избрал различен път, споделя той пред немската медия SWR. Мъжът споделя, че е подкупил украинските граничари с 4000 $, с цел да го пуснат през границата. Игор, чието същинско име е прикрито от медията, живее през днешния ден със брачната половинка и двете си деца в румънския град Сигет. Той желае да продължи пътя си към Западна Европа и да не се връща повече в Украйна. 

Игор споделя, че много мъже са обезверени и напущат страната, с цел да се спасят от мизерията и военната работа. Ако военните в Украйна срещнат мъже на улицата, ги хващат и ги пращат на фронта. 

“Те просто те пращат на война - там, където са борбите ", споделя Игор с спокоен глас. Той не е бил в казармата и не знае по какъв начин да борави с оръжие. “Дали знаеш по какъв начин да боравиш с оръжие или не, дали можеш или не можеш, тях не ги интересува. " Игор споделя, че след десетдневно образование те водят на фронта. Това се е случило с братовчед му.

Неизвестно е какъв брой мъже се пробват да преминат нелегално границата, какъв брой от тях не съумяват и умират.   

Гранични служители на реда описват, че преди няколко дни са разкрили двама мъже, които били тежко ранени от бодливата тел от украинска страна. Те са съумели да избягат през реката с кървящи ръце и крайници. Д-р Кристиан Брад, основен доктор в единствената болница в Сигет, удостоверява, че в неговата болница се лекуват ранени мъже от Украйна.

След контраофанзивата на украинската войска в Донбас броят на украинците, които се пробват да избягат, се е нараснал още повече, оповестяват граничните чиновници. Те допускат, че множеството от мъжете са дезертьори от украинската войска. Не е ясно дали измежду тях няма и членове на съветските въоръжени сили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР